Μάρτυρες του Ιεχωβά - Σύντομη Περιγραφή

Η Οργάνωση των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” γνώρισε, στη διάρκεια της ιστορία της, ουσιαστικές αλλαγές στις δοξασίες της, στην οργανωτική δομή, στις πρακτικές, στους στόχους της.

Ξεκίνησε ως ιδιωτική επιχείρηση του Καρόλου Ρώσσελ, μεταβλήθηκε σε μετοχική εταιρεία, έγινε θρησκευτική αίρεση, οικοδομήθηκε σε “θεοκρατία” ή καλύτερα σε δικτατορία και σε “μόνη νόμιμη κυβέρνηση σ’ όλη τη γη”.

Είναι διεθνώς γνωστή για το πλήθος των ψευδοπροφητειών της -κυρίως σε ότι αφορά το τέλος του κόσμου- όπως και για τις τακτικές και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες αλλαγές στα δόγματά της, τις οποίες ονομάζει "νέο φως" ή "εκλέπτυνση κατανόησης των γραφών". Είναι επίσης γνωστή για τις διαστρεβλώσεις σε χωρία της Αγίας Γραφής προκειμένου να στηρίξει τις διδασκαλίες της.

Ασκεί έντονη πίεση στους οπαδούς της για τον προσηλυτισμό νέων μελών και την διάθεση των βιβλίων και των περιοδικών της στο κοινό.

Οι διαφορές της με την Αγία Γραφή και τη διδασκαλία της Εκκλησίας είναι τεράστιες, καθώς αρνείται την Αγία Τριάδα, την τιμή προς την Παναγία και τους αγίους, τα Μυστήρια της Εκκλησίας, τον Σταυρό και τις ιερές εικόνες, και πολλά άλλα βασικά στοιχεία της εκκλησιαστικής παράδοσης.

Η καλύτερη αντιμετώπιση που μπορεί ένας Ορθόδοξος να έχει εάν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν οπαδό της εταιρίας "Σκοπιά" είναι να του εξηγήσει ευγενικά αλλά και απόλυτα ότι είναι Ορθόδοξος και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις διδασκαλίες της εταιρίας.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας ή φίλος παρασυρθεί από τις διδασκαλίες της οργάνωσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς, αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, η καλή γνώση της Αγίας Γραφής και της διδασκαλίας της Εκκλησίας μπορεί να είναι αρκετή για να αναγνωρίσει ένας Ορθόδοξος Χρισιτανός τις κακοδοξίες της οργάνωσης αλλά για έναν οπαδό της εταιρίας δεν έχει καμία απολύτως αξία αφού έχει αντικατασταθεί από τα πιστεύω της "Σκοπιάς". Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επικοινωνία μας με κάποιον συνεργάτη του αντιαιρετικού αγώνα της Εκκλησίας, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τη διδασκαλία της οργάνωσης και μπορεί να μας βοηθήσει να μιλήσουμε με το θύμα στη γλώσσα που καταλαβαίνει.

 

 


Εκτύπωση   Email